Előzetes ellenőrzés intézménye
2016. március 03. csütörtök, 23:17
PDF

ellenorzesSzeretnéd, ha az MVH rögtön ellenőrizné a beadott támogatási kérelmeidet? Aztán tudnál még javítani rajtuk?

Amennyiben idén is adsz be egységes területalapú kérelmet, érdekes lehet számodra is ez a cikk!


2016-os kérelmezési évtől kezdődően - a Bizottság egyszerűsítési célkitűzéseinek eredményeképpen - bevezetésre kerül az előzetes ellenőrzés intézménye. Ennek keretében az MVH május 15-ét követően (idén május 17-lesz az ünnepek miatt) leellenőrzi az addig beérkezett egységes kérelmek tartalmát, és amennyiben megállapítja, hogy a bejelentett táblák, valamint állategyedek tekintetében valószínűsíthetően meg nem felelés miatti eljárás lefolytatása lenne indokolt, úgy erről a megállapításáról 26 naptári napon belül értesíti a gazdálkodót. A gazdálkodó az értesítésben foglaltakat mérlegeli, és amennyiben valóban mulasztás, vagy hiba áll fenn, úgy azokat a május 15-i határidőt követő 35 naptári napon belül jogkövetkezmények nélkül módosíthatja, valamint módosításnak nem minősülő változtatásokat eszközölhet, így elkerülheti az esetleges szankciót.
 
Fontos kiemelni, hogy szankciómentes módosításra csak az értesítésben foglalt hiányosságok, vagy hibák esetében van módja a gazdálkodóknak (más módosítások az ismert szankcióval tehetőek, lévén ez a szankciós időszakban lesz).
Egyelőre nem véglegesen eldöntött, hogy az MVH milyen esetekre terjeszti ki az előzetes ellenőrzést, de szándékaik szerint minden olyan esetben értesítenének, amikor a gazdálkodók egymásra rajzoltak (SAPS, EFA, stb). Lehet, hogy mást is belefoglalnak, de tekintettel az MVH számára rendelkezésre álló szűk ellenőrzési időre, és a vizsgált esetek nagy számára, eddig csak ezt merik biztosan vállalni.

 

Egy kis segítség a fontosabb határidőkhöz:

hataridok

{BreezingForms :kapcsolat}

Módosítás dátuma: 2016. március 03. csütörtök, 23:34